Първата българска изложба на Алберт Хаджиганев Мимезис“, показва сила и същевременно липса

...
Първата българска изложба на Алберт Хаджиганев Мимезис“, показва сила и същевременно липса
Коментари Харесай

Алберт Хаджиганев: Не съм скъсал пъпната връв с България



Първата българска изложба на Алберт Хаджиганев  „ Мимезис “, демонстрира мощ и в същото време липса на всякаква непотребна рекламация у художника. Показва също зрелостта и креативната му мощност. Живописта му е въздействаща, проникваща надълбоко в съзнаваното и несъзнаваното. След неговите картини, светът, като през филтър, наподобява по Хаджиганев. Залезите, разсъмванията, облаците, мъглите, горите, въздухът и светлината в близост, задълго са като от платно на Хаджиганев. А това носи чувството за извисяване и непорочност, поражда възторга на откритието.

Повече от 50 творби ще могат да бъдат прегледани в галерията и музея, ситуирани в близост на ул„ Цар Самуил “. Изложбата ще бъде дейна до 16 октомври.

Залите на експозицията в музея и галерията са озвучени от Грегор Хаджиганев. Син на художника и музикант по специалност, израсъл измежду картините на татко си, сякаш напълно органично, компилира музика, подбудена от чувствата му от разнообразни картини в тази галерия. Това е премиерата на взаимния им план, който по-късно ще бъде удължен и показан в изложбите на Алберт Хаджиганев в Париж и Ню Йорк идната година.

" Аз съм си българин. Не мога да кажа, че съм скъсал пъпната шнур с България. Чувството, което изпитвам, е доста изключително. Аз съм си у дома тук, и в това време у дома ми е там - в Нормандия, в едно малко селце, близо до Париж, " споделя Хаджиганев. 

Чуйте отговорите на тези въпроси в новия епизод на подкаста " Неразказани истории ". Евелина Стоянова беседва с Алберт Хаджиганев и събра мненията на посетителите на изложбата за личността и работата на създателя. 

Всички епизоди на подкаста " Неразказани истории " можете да чуете:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР